Spanje als vakantieland, voor ieder wat wils

Spanje is al jaren één van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlandse toeristen. Natuurlijk is het aangename klimaat in Spanje voor velen een reden om te kiezen voor Spanje als vakantieland, maar het land heeft nog veel meer te bieden dan dat. Spanje is al vakantiebestemming ook erg divers. Of je nu een stedentrip wil boeken, een vakantie aan het strand of een paar dagen er tussenuit om de mooiste plekken te bezoeken, dit land heeft het allemaal. Spanje is een groot land en kent dan ook vele leuke bestemmingen voor een fijne vakantie. Wij nemen een aantal leuke vakantiebestemmingen in Spanje met je door. Zit jouw favoriete bestemming er ook bij?

Mallorca

In de Middellandse Zee, ten oosten van Spanje, vind je een aantal eilanden waar toeristen maar al te graag heen gaan. Één van die eilanden is Mallorca. Mallorca is een eiland waar je alles kunt vinden wat je maar wil. Het eiland kent onder andere gezellige badplaatsen voor een vakantie vol zon, zee en strand. Het eiland kent daarnaast enorm mooie natuurgebieden over het hele eiland. Voor liefhebbers van mooie wandelingen is dit een heerlijke bestemming. Bovendien is de grootste stad van het eiland, Palma de Mallorca, een pareltje. Je kijkt hier je ogen uit en geniet van de Spaanse gastvrijheid. Vlieg naar Palma de Mallorca en geniet van dit heerlijke eiland.

Costa Brava

Vanaf de grens met Frankrijk, richting de grote stad Barcelona, kom je de Costa Brava tegen. De Costa Brava heeft een kilometerslange kustlijn waar je veel leuke badplaatsen tegenkomt. Deze plaatsen staan vol met leuke campings, prachtige hotels en andere fijne accommodaties. De regio is bovendien erg mooi en er valt veel te beleven. Ook voor de jongere vakantiegangers is er voldoende te doen, zoals het bezoeken van één van de waterparken in de regio. Het is niet voor niets dat vele Nederlandse gezinnen er voor kiezen om elk jaar weer terug te komen naar deze heerlijke regio. Niet voor niets is dit één van de meest populaire regio’s van Europa.

Canarische eilanden

De Canarische eilanden is een eilandengroep die wat verder van het vasteland af ligt, maar wel bij Spanje horen. Ten westen van Marokko liggen de eilanden Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote en nog een paar andere eilanden. Het grote voordeel van deze eilandengroep is dat het door de gunstige ligging, vrijwel het hele jaar door lekker weer is. Dus zelfs in januari of februari kun je deze eilanden prima bezoeken en genieten van een heerlijke temperatuur. Vanuit Nederland is het ongeveer 4 uur vliegen naar deze mooie eilandengroep, maar daar krijg je wel iets heel moois voor terug. Het is tegenwoordig ook erg populair om het bezoeken van meerdere eilanden met elkaar te combineren, het zogenaamde eilandhoppen.

Leave a Comment