Oostenrijk

alpen 2

Zomervakantie naar de Alpen
Voor een unieke vakantie-ervaring kun je prima een zomervakantie naar de Alpen boeken. Hoewel de Alpen in de winter een uitstekend plek zijn om te skiën in de winter, kun je er in de zomer ook prima terecht om bijvoorbeeld te kamperen.

De Alpen strekken zich uit over totaal 8 landen in Europa. Dit zijn de landen Frankrijk, Monaco, Italië, Zwitserland, Oostenrijk, Slovenië, Duitsland en Liechtenstein. Je hebt dus voldoende keuzemogelijkheid voor een leuke zomervakantie in de Alpen!

Wandelen en paragliden in Oostenrijk en Zwitserland

Zo kun je een vakantie boeken naar de Oostenrijkse of Zwitserse Alpen. Je kunt hier mooie wandeltochten maken door de bergen. Je loopt onder andere langs meren en door bossen heen. Onderweg kom je de meest idyllische dorpjes tegen. De echte avonturier zal kiezen voor het paragliden. Dat wordt in deze 2 landen volop gedaan.

Boek bijvoorbeeld een camping in Oostenrijk bij Go4camp of Roompot. Er zijn diverse accommodaties waar je uit kunt kiezen.

Kamperen in de Franse Alpen

De Franse Alpen liggen in het westen van Frankrijk en zijn een prima plek om je zomervakantie door te brengen. Je kunt hier ontspannen kamperen en volop genieten van bergen, bossen, valleien en meren. Zowel voor de rust als de sportiviteit kun je hier goed terecht. Maak eens een ritje op de mountainbike, of kies voor outdoorsporten.

Vergeet vooral niet te genieten wanneer je in de avond nipt aan een wijntje, terwijl je uitkijkt over een prachtige omgeving.

Wandelen in Slovenië

De Alpen van Slovenië zijn zeer geschikt voor uitgebreide wandeltochten. Fervente wandelaars zullen hier volledig aan hun trekken komen. De Alpen van Slovenië worden ook wel tot de mooiste natuurgebieden van Europa gerekend. Je vindt hier bijvoorbeeld de hoogste Triglav-toppen.

Kortom, een zomervakantie in de Alpen is niet alleen spectaculair, maar ook erg ontspannend.

Leave a Comment