Italië

478134647

Italie, het land van de koffie en de pizza’s

Al eeuwenlang wordt er in Italië koffie gedronken. Het is niet voor niets dat Italië het land van de koffie wordt genoemd. Wanneer je in Italië je vakantie doorbrengt, zul je dan ook uit verschillende koffiesoorten kunnen kiezen.

Koffiesoorten in Italië

Tot 11 uur in de ochtend kun je prima een bakje cappuccino bestellen. Na 11 uur in de ochtend drinken Italianen zo goed als geen cappuccino meer. Dit is niet alleen een traditie, de melk van de cappuccino zorgt ervoor dat het verteringsproces na een maaltijd langzamer op gang komt. Daarom zal er eerder gekozen worden voor espresso.

Je kunt in Italië kiezen uit verschillende soorten koffie. Enkele bekende koffiesoorten zijn bijvoorbeeld caffè, doppio, caffè macchiato, cortado en ristretto.

Smullen van overheerlijke pizza’s

Naast koffie wordt er ook veel pizza gegeten in het land. Per jaar eet een Italiaan wel 44 pizza’s. Een pizza bestaat uit een bodem van deeg en wordt daarnaast mooi opgemaakt met bijvoorbeeld kaas, olijven en tomaten. In elk stad of dorpje kun je dan ook wel een pizzeria vinden.

Wil je een leuke maar tegelijkertijd traditionele vakantie mee maken in Italië, dan kun je niet om de koffie en pizza heen.

Genieten op de camping in Italië

Het land is een prima plek voor een kampeervakantie. Zo kun je bijvoorbeeld kamperen op een Gardameer camping of in de prachtige streek Toscane. Wanneer je volop wilt genieten van de Adriatische Kust, dan kun je in Italië ook prima terecht. Natuurlijk geniet je daarbij van een lekker bakje Italiaanse koffie of een overheerlijke pizza.

Wil je graag zo goedkoop mogelijk op vakantie, boek dan online een camping voor de laatste moment aanbiedingen. Websites waar je prima een last minute camping kunt boeken zijn bijvoorbeeld Roan, Allcamps en Suncamp.

Leave a Comment