Europa

Europa, lekker dicht bij huis, vol met mooie plekjes. Ook in Europa heb je veel variatie in gebieden. Kies bijvoorbeeld voor een lekkere strandvakantie rond de Middellandse Zee of trek de natuur in bij Scandinavië.

Natuur

Ben je een echte natuurliefhebber, dan heb je in Europa tal van mogelijkheden. Trek er op uit naar Scandinavië. Bezoek bijvoorbeeld de fjorden in Noorwegen. Ook IJsland is een echte aanrader. Daarnaast zijn de bergen ook erg mooi. Je kunt bijvoorbeeld prachtig wandelen in Zwitserland of Oostenrijk. En hier kun je ’s winters natuurlijk zalig skiën!

Zon, zee en strand

Zelfs in Europa kun je het hele jaar door van het warme weer genieten. Op de Canarische Eilanden is het in de winter zelfs nog rond de 20 graden. Ook in Zuid-Spanje of Zuid-Italië is het ’s winters nog ruim boven de 15 graden. In de zomer kan het rond het Middellandse Zee gebied ook tropisch warm te zijn.  Daarnaast wordt de Zwarte Zee ook steeds aantrekkelijker voor een strandvakantie.

Cultuur

Ook op het gebied van cultuur heeft Europa heel wat te bieden. Steden zoals Praag, Berlijn, Wenen of Rome zijn zeker een bezoekje waard. Maar ook dichter bij huis zijn mooie steden te vinden, bijvoorbeeld Antwerpen, Brussel of Parijs.

Leave a Comment