Azië

Azië is een mooi continent met een bijzondere cultuur en prachtige cultuur. De landen in Azië verschillen onderling enorm veel. Daarom is het van belang dat je je goed voorbereidt.

Eerste keer Azië

Wanneer je voor de eerste keer naar Azië gaat en je bent het niet gewend veel te reizen kun je het beste voor een land gaan waar het cultuurverschil niet al te groot is. Sri Lanka en Thailand worden gezien als ‘instapreizen’. Je vindt hier prachtige cultuur en natuur. De voordelen zijn hier dat de meeste mensen goed Engels spreken (in tegenstelling tot bijvoorbeeld China) en je ook vrij Westers kunt eten.

China en Japan

Wanneer je al vaker in Azië bent geweest moet je China en Japan zeker niet vergeten. Hoewel het lastig is deze reis te plannen omdat de locals slecht of geen Engels spreken is het een zeer bijzonder land. De cultuur is heel apart en heel bijzonder om dat eens van dichtbij mee te maken. Daarnaast is het natuurlijk super om de Chinese Muur in het echt te zien.

Israël

Relatief dichtbij, maar verschrikkelijk mooi, dat is Israël. In Jerusalem kun je bijvoorbeeld de weg lopen die Jezus tijdens de kruisiging heeft gelopen. Ook kun je lekker dobberen in de dode zee of een bezoekje brengen aan de Olijfberg.

Leave a Comment